Over Mij

Leuk dat je een bezoekje brengt aan mijn website! Ik hoop dat ik je tot nu toe goed heb kunnen helpen.

Ben je benieuwd naar mijn verhaal en hoe Drone Optiek tot stand is gekomen? Lees dan snel verder!

Leuk dat je een bezoekje brengt aan mijn website! Ik hoop dat ik je tot nu toe goed heb kunnen helpen.

Ben je benieuwd naar mijn verhaal en hoe Drone Optiek tot stand is gekomen? Lees dan snel verder!

Waar het allemaal begon..

In 2017 kwam ik op YouTube meerdere video’s tegen waarin met een drone werd gevlogen. Na een aantal video’s te hebben bekeken was mijn interesse al snel opgewekt. In 2017 hadden drones al een aantal slimme functies, zoals de RTH-functie en de Follow Me modus. Deze functies en het vliegen zelf sprake me erg aan. Met het fotograferen en filmen vanuit de lucht was ik destijds minder bezig. Dit begon pas later mijn interesse op te wekken.

Een vriend van mij vloog al langer met een drone en had een wat ouder model in bezit. Samen gingen we een keer vliegen met zijn drone om te kijken of het iets voor mij was. Dit is dan ook de eerste keer dat ik met een drone heb gevlogen. Het was meteen een moeilijke vlucht, aangezien oudere drone modellen vaak wat minder stabiel zijn.

Ook het landen was een uitdaging, aangezien we een weiland gebruikte als ondergrond. Na een ietwat onrustige vlucht stond de drone weer stevig op de grond en was mijn eerste stap in de drone wereld gezet.

Mijn eerste drone!

Al snel kocht ik mijn eigen drone. Een iets nieuwer model met modernere snufjes, namelijk de DJI Phantom 3 Standard. De DJI Phantom 3 Standard was toentertijd een prima instapmodel van rond de 500 euro. Wat betreft de prijs en de doelgroep is deze te vergelijken met de DJI Mini serie van nu. Nadat ik mijn drone had aangeschaft ben ik de functies veel gaan gebruiken. Daar had ik ‘m immers voor gekocht: het vliegen zelf en de leuke functies.
Je gebruikt je drone dan voornamelijk als speelgoed en gadget. Niks mis mee, maar na een x-aantal keer vliegen ben je daar al snel op uitgekeken.

Opgegeven moment kreeg ik steeds beter door wat ik nu eigenlijk had gekocht: een vliegende camera. Op den duur begon ik me steeds meer bezig te houden met het maken van foto’s en video’s vanuit de lucht. De kwaliteit hiervan was niet geweldig, maar ik deed mijn best en vond het leuk om te doen.

Een grote stap..

In 2020 kwam ik, net zoals veel andere dronepiloten, op het idee om luchtfoto’s en -video’s te maken voor bedrijven en particulieren. Door mijn drone bedrijfsmatig in te zetten kon ik naast mijn hobby er een extra zakcentje mee verdienen. Ik ben het maken van foto’s en video’s toen veel serieuzer gaan nemen en heb een betere drone gekocht, namelijk de DJI Mavic 2 Pro. Ook heb ik toen ik 18 werd me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
In een relatief korte periode ben ik vervolgens veel te weten gekomen over het maken van mooie drone foto’s en video’s. Ik ben begonnen met het uitbreiden van mijn portofolio en ben het een stuk professioneler gaan aanpakken.

Het professioneler aanpakken zat hem voornamelijk in de kennis die ik had opgedaan en de tools die ik gebruikte. Ik gebruikte intussen niet alleen de Mavic 2 Pro, maar ook bewerkingsprogramma’s zoals Lightroom en Photoshop. Wil je mijn portfolio bekijken? Neem dan een kijkje op mijn portfoliopagina waar ik foto’s publiceer die ik in de loop van jaren heb gemaakt.

Drone Optiek was geboren..

Om mijn diensten aan te bieden begon ik met het bouwen van mijn eigen website, genaamd ‘Drone Optiek’. De website gebruikte ik destijds als visitekaartje waarop ik mijn diensten aanbood. Het had toen nog nauwelijks bezoekers en er stond nog geen informatie op over het gebruik van drones. In begin 2020 kregen we echter te maken met corona, waardoor de plannen werden gewijzigd. Ik moest me eigenlijk meteen aanpassen, omdat het een tijdje niet mogelijk was om zakelijk te vliegen.
De website stond toen al en ik ben daarom begonnen met het schrijven van artikelen over drones. Na een aantal weken kreeg ik de eerste paar honderd bezoekers en begon de website een beetje te ranken in Google. Ik ben meer artikelen gaan schrijven en die honderd bezoekers liepen al snel op naar een paar duizend.

Wat ik eigenlijk wilde..

Al snel kwam ik erachter dat ik het helpen van beginnende drone vliegers leuker vond dan het doen van drone diensten. Ik was immers al geen beginner meer en kon als ervaren dronepiloot anderen hierover informeren. De drone diensten die ik voorheen aanbood verdwenen eigenlijk langzaam op de achtergrond en heb ik uiteindelijk definitief van de website gehaald. Drone Optiek zoals je die nu kent was geboren. De website had toen nog maar 1 doel: jouw als (beginnend) dronepiloot verder op weg helpen.

De Drone Test

Bij alleen artikelen is het echter niet gebleven. In de loop van 2021 heb ik aan de website een ‘Drone Test’ toegevoegd. Met deze test kunnen mensen aan de hand van 7 vragen de drone vinden die het beste bij hun past. De drone test blijft bijgewerkt worden en alleen drones van hoge kwaliteit worden eraan toegevoegd. Neem de uitslag van de test echter met een korreltje zout. Het is uiteindelijk een simpele test waarbij je zelf goed moet blijven nadenken. Meer informatie vind je bij de Drone Test zelf.

Na het eerste jaar zijn er in totaal iets meer dan 100 artikelen geschreven over drones. Het heeft in totaal 14 maanden geduurd voordat Drone Optiek voor het eerst 10.000 bezoekers per maand haalde. Sindsdien streef ik ernaar om mensen zo goed mogelijk te helpen bij de aanschaf en het gebruik van hun drone.

Het ontstaan van de cursus

Eind 2021 ben ik begonnen met het maken van een drone fotografie cursus. Het heeft uiteindelijk 4 maanden gekost voordat deze helemaal af was. Bijna iedereen koopt een drone zonder dat ze een idee hebben hoe ze deze goed moeten gebruiken. Ik heb het dan niet over de besturing van drones, maar het maken van hoge kwaliteit drone beelden. Er wordt veel gelet op welke drone je nodig hebt en aan welke regelgeving je je moet houden. Begrijpelijk en ook zeker niet onbelangrijk, maar zonde van de drone is het wel.

Er zit nu eenmaal veel meer in zo’n klein apparaatje dan de meesten denken. Ook ik heb me hier schuldig aan bevonden. In 2018 gebruikte in mijn drone veelal als gadget en heb ik nauwelijks gebruik gemaakt van de camerakwaliteit die het te bieden heeft. Met de drone fotografie cursus hoop ik anderen te helpen om meer uit hun drone te halen. Zo kunnen beginnende dronepiloten vanaf dag 1 er het meeste uit halen. Zelf heb ik gemerkt dat het maken van mooiere drone foto’s en video’s leidt tot meer plezier en voldoening tijdens en na het vliegen.

Nieuwe huisstijl

In begin 2023 heeft Drone Optiek een heel ander design gekregen. Er is meer aandacht gegaan naar de gebruiksvriendelijkheid van de website. Hiermee probeer ik van Drone Optiek een nog betere informatiebron te creëren voor beginnende dronepiloten.
2017
Jul.
Mijn eerste vlucht

Ik maakte mijn allereerste vlucht met een drone van mijn vriend. 

2017
Aug.
Mijn eerste drone

Ik kocht mijn allereerste drone al snel nadat ik een keer had gevlogen. Dit was de DJI Phantom 3 Standard.

2020
Feb.
Ingeschreven bij de KvK

Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel zodat Drone Optiek verder kon als eenmanszaak. 

2020
Dec.
Gestopt met drone diensten

Ik ben definitief gestopt met het aanbieden van drone diensten en ben me volledig gaan focussen op het verlenen van informatie op het gebied van drones. 

2021
Feb.
Drone Test

Een Drone Test is toegevoegd waarmee je binnen 7 vragen erachter komt wat de beste drone is voor jou. 

2021
Mei
10.000 bezoekers

Drone Optiek had voor het eerst 10.000 bezoekers in één maand bereikt. 

2021
Nov.
Drone Fotografie Cursus

De Drone Fotografie Cursus is gelanceerd met als doel om mensen te leren hoe je professionele drone foto's maakt. 

2023
Feb.
Een nieuwe design

Drone Optiek kreeg een volledig nieuw design met als doel een betere gebruiksvriendelijkheid.

Scroll naar boven