Hoe maak je drone foto's van écht goede kwaliteit?

Het kopen van een goede drone is niet genoeg. Om de mooiste foto’s te maken met je drone heb je kennis en kunde nodig. 

Tijdelijk 50% korting!

Voor de cursus

Na de cursus

Voor de cursus

Na de cursus

Wat kun je na het volgen van de cursus?

In de online cursus wordt van begin tot eind alles stap voor stap uitgelegd. Zowel het proces voor als na het maken van de luchtfoto wordt uitgebreid behandeld.

Verspil geen tijd

Je weet van tevoren wat je nodig hebt en hoe je het gaat aanpakken. Je maakt de foto op de juiste locatie en op het goede tijdstip. Dit is cruciaal voor het eindresultaat.

Stop met zomaar iets te doen

Je vormt een sterke compositie vanuit de lucht en hebt de juiste instellingen ingesteld. Ook weet je precies wanneer je welke drone filter gebruikt.

Voorkom teleurstellingen

Na de vlucht kun je de beelden op de juiste manier uploaden, versturen en bewaren. Ook weet je hoe je je drone foto's bewerkt en deelt met de rest van de wereld.

Jasper van der Vliet

info@drone-optiek.nl
+06 51892592

De kwaliteit van mijn drone foto's waren niet al te best. Dat terwijl ik een hartstikke goede drone van het merk DJI had. Door de jaren heen heb ik veel geleerd en heb ik veel ervaring opgedaan. Dit wil ik nu met je delen in de vorm van een online cursus.

Meestgestelde vragen

Hieronder zie je een bestelformulier dat je kunt invullen. Na het plaatsen van een bestelling kun je meteen beginnen met de cursus. Je komt terecht op de online leeromgeving van Drone Optiek. Hier vind je al je accountgegevens en je aangeschafte cursus.

Als je voor het eerst in de cursus komt krijg je een virtuele rondleiding, waarin alles wordt uitgelegd en wordt aangewezen.

In het bestelformulier hieronder maak je meteen een gebruikersnaam en wachtwoord aan. Hiermee kun je altijd inloggen en toegang krijgen tot de cursus. 

Nadat je een account hebt gemaakt kun je je wachtwoord nog altijd wijzigen. 

Als je nog geen drone hebt, dan is dat geen probleem. Je kunt alsnog de cursus volgen.

De cursus is te volgen met alle drones. Als demonstratie worden voornamelijk drones van het merk DJI gebruikt. 

In de cursus wordt Adobe Lightroom CC gebruikt om je drone foto’s mee te bewerken. Dit programma is niet essentieel om de cursus te volgen. Toch raad ik je aan om dit programma te gebruiken, omdat het een belangrijk onderdeel is van luchtfotografie.

Met je gebruikersnaam en wachtwoord kun je ook gewoon op je mobiel of tablet inloggen. Vervolgens kun je de cursus gewoon volgens met je mobiel of tablet.

Neem contact op via de mail en geef aan dat je niet tevreden bent. Ik zal 

Waarom deze cursus?

Na het volgen van de cursus kun je dit soort drone foto's maken

100% Geld Terug Garantie

Je bent volledig beschermd door de 100% gegarandeerd geld terug garantie. Als je niet tevreden bent met het product in de komende 30 dagen, dan kun je contact opnemen en krijg je meteen je geld terug.

Direct toegang tot de online cursus

Na het invullen van dit formulier krijg je direct toegang tot de drone fotografie cursus. Je maakt hieronder meteen een gebruikersnaam en wachtwoord aan waarmee je ten alle tijden kunt inloggen.

Factuurgegevens

Je bestelling

Product Subtotaal
Plaatshouder
Drone Fotografie Cursus 2
  × 1
49.00
Subtotaal 49.00
Totaal 49.00

Je persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt om je bestelling te verwerken, om je beleving op deze site te optimaliseren en voor andere doeleinden zoals beschreven in ons privacybeleid.

Inhoud

Hieronder zie je alle onderdelen die aan bod komen in de cursus.

In dit hoofdstuk leg ik je uit wat ik precies ga bespreken in elk hoofdstuk. Ook leg ik je uit hoe de cursus werkt. 

In dit hoofdstuk ga ik je precies vertellen wat je wel en niet nodig hebt voor het maken van mooie drone foto’s. Sommige accessoires zijn overbodig, terwijl anderen heel goed van pas komen. Na het volgen van dit hoofdstuk hoef je niet bang te zijn dat je iets ontbreekt. 

Door inspiratie te zoeken leer je op een andere manier vanuit de lucht te kijken. Het is een veel belangrijker hoofdstuk dan de meeste mensen denken. Zonder een goed idee is de kans op een geslaagde drone foto veel kleiner.  

Als je eenmaal een idee hebt moet je ook nog een locatie zoeken. Het vinden van een locatie zorgt ervoor dat je je idee ook daadwerkelijk kunt uitvoeren. Zonder een goede locatie krijg je niet het juiste op beeld en is het maken van een mooie drone foto ontzettend moeilijk. 

Ik laat je precies zien hoe je een locatie zoekt en verkent. Zo ben je niet alleen goed voorbereid, maar kom je ook op nieuwe inzichten. 

Je kan het voor jezelf erg moeilijk maken door op het verkeerde tijdstip te fotograferen. Na dit hoofdstuk weet je niet alleen wanneer het beste tijdstip is, maar ook hoe dit van invloed is op de kwaliteit van je drone foto’s.

Verder verschillen de weersomstandigheden natuurlijk dagelijks. Om niet voor niks naar een mooie locatie te rijden, moet je weten wanneer de weerssituatie wel en niet gunstig is. 

Een sterke compositie vormen vanuit de lucht kan lastig zijn. Toch is het één van de meest belangrijke onderdelen van drone fotografie. Na dit hoofdstuk weet je precies hoe je een compositie vormt, wat voor composities je kunt vormen en hoe dat van invloed is op je drone foto’s.

Welke instellingen het beste zijn hangt sterk af van het soort drone model. Vandaar dat ik in een PDF’je de beste instellingen van alle DJI drone modellen heb gezet.

Natuurlijk verschillen de beste instellingen per situatie. Dat is waarom je na dit hoofdstuk je drone precies kunt instellen bij welke situatie dan ook.

Filters zijn belangrijke accessoires bij het maken van drone foto’s. Toch heb je ze lang niet allemaal nodig. Het gebruik van je filters kan van invloed zijn op de instellingen van je drone. Hierna kun je drone filters op de juiste manier gebruiken, waardoor je bijzondere effecten kunt creëren en je drone fotografie voor jezelf veel makkelijker kunt maken.

Je kan mooie drone foto’s maken, maar die zal je ook nog moeten versturen of op je computer moeten zetten. Door je drone foto’s op de juiste manier te gebruiken verlies je geen kwaliteit. Ook kan je foto’s comprimeren en op de juiste manier exporteren, zodat de bestandsgrootte het kleinst is. 

Haal het meeste uit je drone foto’s en bewerk ze op de juiste manier. De weersomstandigheden zijn van invloed op de manier waarop je een foto bewerkt. Vandaar dat je na dit hoofdstuk een drone foto kunt bewerken bij verschillende weersomstandigheden.

Maak long exposure luchtfoto’s, zowel overdag als ‘s nachts. Pas het madurodam-effect toe, maak foto’s van meer dan 100 MP en maak panorama’s in verschillende vormen. In dit hoofdstuk laat ik je stap voor stap zien hoe je dit kunt creëren. 

Je luchtfoto’s zijn meer waard dan je denkt. Na het volgen van dit hoofdstuk weet je wat je kunt doen met de drone foto’s die je hebt gemaakt. 

Door deze algemene tips toe te passen verbeter je indirect de kwaliteit van je drone foto’s. Verder kun je  op een verantwoorde manier vliegen en een crash ten alle tijden voorkomen. Ook deze aspecten zijn belangrijk voor een drone fotograaf. 

Door stap voor stap met mij mee te kijken kun je alle gegeven stappen nog eens goed bekijken en zelf toepassen. Je kunt er voor kiezen om precies deze stappen te volgen, of om er je eigen draai aan te geven. 

Scroll naar top